Activiteiten 2018-06-13T14:14:16+00:00

WAT STAAT ER
OP DE AGENDA?

Van Doek, naar Werkelijkheid & Verbeelding

Locatie: Hoeve Bouwlust, Oostgaag 31, Maasland
Tijd: 10:00 – 16:30 uur

Op 21 juni nemen we je graag mee op belevingstour in Midden-Delfland. We gaan op reis van Doek, naar Werkelijkheid en Verbeelding. Hollandse meesters leggen al eeuwenlang de schoonheid van ons landschap, het alledaagse boerenleven en ons voedsel vast. Ook dat van Midden-Delfland. Wij laten zien dat de werkelijkheid van vandaag en de plannen voor de toekomst minstens zo inspirerend zijn.

10:00 – 11:30 uur | VAN DOEK…

We trappen de dag af bij Hoeve Bouwlust met de visie van Jan Hartholt (adviseur agri-cultuur, oud inspirator Netwerk Platteland en oud directeur Kasteel Groeneveld). Jan neemt ons mee in de verbinding tussen agri en cultuur, de verbidning stad en land en wat het verleden ons vertelt over de toekomst. Wat valt ons op wanneer we kijken naar de ontwikkelingen in het gebied in de afgelopen decennia? Wat was van oudsher de rol van dit gebied en hoe zat het toen met de verbinding tussen stad en land? Hoe helpt juist ook de cultuur sector ons kijken naar het nu en de toekomst?

 

11:30 – 14:30 uur | NAAR WERKELIJKHEID…

Per fiets ontdek je het Midden-Delfland van nu. Geniet van de mooie omgeving, goed gezelschap en al het moois wat het netwerk te bieden heeft. Deze dag beleef je in één van de drie belevingsroutes wat verschillende MIND-experimenten nu doen voor een mooie toekomst:

 

> DE BOER
Op het melkveebedrijf van Johan Oosthoek, van het initiatief ‘Dicht Bij De Boer’, ervaar je wat het betekent om boer te zijn in de 21e eeuw én nemen Johan en zijn collega’s je mee in de veelzijdigheid van het boerenbedrijf. Heb je al eens koe geknuffeld? Échte rauwe melk, rechtsreeks van de koe, geproefd? Na vandaag wel!

 

> ONS VOEDSEL
Op Boerderij Landlust in Maasland ontmoet je de bio-boeren van het experiment ‘De mobiele zuivelinstallatie’ en een club jonge boeren, de ‘Delflandse Vleesmeesters’. Naast een overheerlijke lunch met uitsluitend lokale producten van Farm I See, proef je hier de romige lokaal geproduceerde kazen van de bio-boeren én mag je genieten van een culinaire burger proeverij van het vlees van melkkoeien.

 

> LANDSCHAP & NATUUR
Via de Kwakelweg en het Trekkadepad kom je uit bij Boerderij Rust-hoff, het melkveebedrijf van de familie van der Kooij. Jeroen van der Kooij neemt je mee naar zijn eerste Bokashi-proefhoop en vertelt over de kansen op zijn bedrijf door aanpassingen van zijn stal. Een wandeling langs de Honey Highway bloemenstrook en meer leren over weidevogels en andere biodiversiteit op het boerenland in de Aalkeet-Buitenpolder.

 

14:30 – 16:30 uur | EN VERBEELDING!
Weer terug bij Hoeve Bouwlust schetsen we onder begeleiding van een illustrator hét gezamenlijke toekomstbeeld van het gebied. Boer of stedeling. Jong of oud. Wat is de rol van dit gebied volgens jou in 2050? Welke verbindingen zijn er straks tussen stad en land? En hoe ziet dat er dan uit? Wat blijft behouden, wat komt terug en wat wordt toegevoegd? En… welke rol pak jij hierin? Alle ideeën rondom de toekomst van het gebied worden ter plaatste omgezet in beeld. Het ‘doek van de toekomst’ overhandigen we aan het einde van de dag aan Sonja Smit, de nieuwe wethouder van Midden-Delfland.

Daar wil je gewoon bij zijn! Aanmelden kan via deze link.

21 juni 2018 | 10:00 – 16:30 uur | BELEEF MinD

Op 21 juni nemen we je mee op een belevingstour in Midden-Delfland. Een jaar geleden vond de officiële Kick-Off van het MinD Netwerk plaats in Schipluiden. Het afgelopen jaar hebben de aangesloten experimenten samen grote stappen vooruit gezet. Midden-Delfland werkt aan een betere binding met de omringende steden, een verbinding tussen stad en platteland, tussen de boer en stedeling, voedsel en natuur.  Klik op de afbeelding voor meer informatie.

VERSLAGEN