Ga je mee het ‘Padje af’?

door Dichtbij de boer   •   22 januari 2019

Tijdens deze tour leer je alles over melk! Je bezoekt een gangbare en een innovatieve boerderij, luncht tussen de koeien en tapt je eigen rauwe melk. Durf je het aan?

We beginnen in de stad, voor een rondleiding op de drijvende boerderij in de Rotterdamse haven. De Floating Farm gaat dit voorjaar in bedrijf, deze ochtend vragen we ons af of deze innovatieve boerderij realistisch is voor de toekomst? Om een goede vergelijking te maken fietsen we daarna door naar de gangbare boerderij van Johan. Hij heeft 240 koeien en dankzij zijn glazen pui kun je het melkproces goed bekijken. Op deze manier betrekt hij stedelingen bij zijn boerderij. Maar waarom is dat eigenlijk nodig?

Tijdens de rondleiding over zijn erf en terwijl we genieten van de boerenlunch in de stal, tussen de koeien, horen we er alles over! Daarna fietsen we door naar Van Winden, de populaire zuivelboerderij waar je zelf melk, kaas, boter en yoghurt kunt kopen.

Praktische info

 • Bestel uw tickets hier.
 • Verzamelen bij Floating Farm om 9:45 uur, de tour start om 10:00 uur
  Adres: Gustoweg 10b, 3029 AS Rotterdam
 • In drie etappes gaan we ongeveer 26 km fietsen
 • Hosts: Pauline Schouwenburg en Thijs Weenk

Wat krijg je?

 • Een kijkje achter de schermen bij twee heel verschillende boeren
 • Geheel verzorgde lunch bij boer Johan
 • Snacks voor onderweg & een flesje water
 • Frisse neus

Wat neem je zelf mee?

 • Een goede fiets
 • Optioneel: Een partner in crime

Weersomstandigheden 

Mocht de weersverwachting op 2 februari heel slecht zijn dan laten we de tour niet doorgaan. Wij houden het weer in de gaten en geven een dag van tevoren aan of het weer het toelaat. Neem in ieder geval goede regenkleding mee voor de zekerheid!

Wie zijn wij?

Vanuit Noorderwind begeleidt Thijs Weenk startende ondernemers van ‘idee’ naar goede zaken. Bovendien is hij fietsfanaat en geïnteresseerd in hoe we als samenleving onszelf voeden. Pauline Schouwenburg is zo’n ondernemer. Met De Platte Stad verbindt ze stad en platteland met elkaar. Ze is dol op het bezoeken van boerderijen. Uit deze drie passies is de fietstour Padje Af ontstaan, voor fietsfanaten die wel eens een bezoekje willen brengen aan de boer.

2019-01-23T11:50:57+00:0022/01/2019|Activiteiten, Algemeen, Experimenten|