MIND Netwerkevent 2019

27 juni 2019

STAD OF LAND, EEN KWESTIE VAN PERSPECTIEF!

Donderdag 27 juni | 10.00 – 16.00 uur

Waar je ook staat in Midden-Delfland, de stad is altijd zichtbaar. Een groene rustige binnentuin, direct naast de drukte van de stad. Midden-Delfland heeft haar omliggende steden veel te bieden. Andersom heeft de stad behoefte aan voedsel, rust, ruimte en groen. Ons derde MIND-event staat dit jaar in het teken van de verbinding van stad en land. Stap in het perspectief van een ander en leer vraag en aanbod beter kennen en met elkaar te verbinden. Kom, deel en ontdek met ons hoe Midden-Delfland (nog meer) van waarde kan zijn voor u en de stad.

Blok 27 juni vast in uw agenda en bemachtig uw (gratis) ticket via deze ticketpagina.

Het programma

Ken jij de behoeften van de stedeling? Weet jij welk moois en lekkers er al in Midden-Delfland te vinden is? Ben jij benieuwd hoe je die twee nog beter met elkaar kunt verbinden? Laat je dan inspireren door de visie van praktische experts, breng je eigen vraag of aanbod in, durf je te verbinden en ontdek wat er nog mogelijk is. Ontdek wat Midden-Delfland en de omliggende steden elkaar te bieden hebben!
>> Wethouder Sonja Smit is deze dag uw gastvrouw.

10.30 – 12.00 uur | PERSPECTIEF OP MIDDEN-DELFLAND

Kijk vanuit het perspectief van een ander en je ziet wat nog mogelijk is. Hoe verbindt een boer uit Baambrugge zich met de steden? Wat zoekt een Rotterdamse ontwikkelaar van de Groothandelsmarkt in zijn ommelanden? Wat ziet een stedenbouwkundig architect in de rust en ruimte van het Delflandse platteland? En hoe ervaart een ras Hagenees de afstand tot het platteland? In de ochtend ontvangen we vier inspirerende sprekers van buitenaf. Hoe kijken zij naar ons open groene landschap, welke kansen voor verbinding zien zij?

12.00 – 13.30 uur | PERSPECTIEF OP ELKAAR

Met wie wil jij een vorkje prikken? Onder het genot van een goed verzorgde lunch, met uiteraard veel lekkers uit Midden-Delfland, kun je op zoek gaan naar iemand die jouw perspectief op stad of land verrijkt. Eten verbindt!

13.30 – 15.00 uur | PERSPECTIEF OP WAARDE

Tijdens het middagprogramma maken we zichtbaar wat Midden-Delfland nu al aan moois en lekkers te bieden heeft, verdiepen we samen wat echte concrete vragen en behoeften zijn vanuit de stad en brengen we samen de kansen voor betere verbinding tussen beiden in kaart. Dat doen we rondom verschillende ’thematafels’, met thema’s als lokaal & duurzaam eten, groene energie, natuur & landschap, beleving & educatie en diverse anderen. Een rijke verzameling aan kansen voor de verbinding tussen stad en land. U kiest die middag zelf waar u bij aan wilt sluiten.

15.00 uur | PERSPECTIEF OP DE TOEKOMST

Met de resultaten uit het middagprogramma bouwen we samen aan een perspectief rijk beeld voor de toekomst. Met uw inbreng maken we nieuwe én bestaande verbindingen voor iedereen zicht- en tastbaar. Hoe precies? Dat blijft nog even een verrassing.

Om 15:30 uur sluiten we de dag af met een gezellige borrel.

 

Aanmelden

Blok 27 juni vast in uw agenda en bemachtig uw (gratis) ticket via deze ticketpagina.
Bekijk deze uitnodiging voor meer informatie.

Samen met de Kringloopboeren en LTO Delflands Groen zijn we druk bezig met de voorbereidingen.
Graag tot dan!

 

Delen