Verdiepende workshops ‘Diergezondheid en levensduur’

27 maart en 11 april 2023

Verdiepende workshops ‘Diergezondheid en levensduur’!

In samenwerking met Boerenverstand bieden wij een verdiepingscursus aan voor dit studieseizoen. In deze cursus gaan we op een hele praktische manier, in de stal, aan de slag met diergezondheid en levensduur. We maken zo een vertaalslag van de cijfers van DMS uit de 2de studiegroep (levensduur en diergezondheid), naar de praktijk bij jullie op het erf. Dierenarts Pauline Athmer van Boerenverstand verzorgt de workshops.

In de eerste workshop gaan we het hebben over de jongveeopfok. We gaan op een hele praktische manier, in de stal, aan de slag met de toekomst van je bedrijf. Hoe zorg je voor gezonde, robuuste, levensduurbestendige melkvaarzen? Welke periodes in de jongveeopfok zijn hierin van belang en met welke praktische tips kan ik de opfok verbeteren? Deze workshop wordt gehouden op maandag 27 maart van 13.00-15.30.

In de tweede workshop gaan we dieper in op de gezondheid bij de melkkoeien. Wat is de relatie tussen kringlooplandbouw, het voeren van minder eiwit en diergezondheid bij de melkkoeien? Deze workshop wordt gehouden op dinsdag 11 april van 13.00-15.30.

Aanmelden is niet meer mogelijk. 

Delen