verdiepende workshops ‘Diergezondheid en levensduur’

februari - april 2023

Geef je nu op voor de verdiepende workshops ‘Diergezondheid en levensduur’!

Graag bieden we in samenwerking met Boerenverstand een verdiepingscursus aan voor dit studieseizoen. In deze cursus gaan we op een hele praktische manier, in de stal, aan de slag met diergezondheid en levensduur. We maken zo een vertaalslag van de cijfers van DMS uit de 2de studiegroep (levensduur en diergezondheid), naar de praktijk bij jullie op het erf.

Het programma, bestaande uit een lezing en twee workshops, zal verzorgd worden door Pauline Athmer, dierenarts en werkzaam bij Boerenverstand. In de lezing gaan we dieper in op de relatie tussen kringlooplandbouw, het voeren van minder eiwit en diergezondheid.

In kleine groepjes van max 10 melkveehouders zullen we vervolgens 2 workshops opzetten (ergens in februari t/m april). In de eerste workshop gaan we op een hele praktische manier, in de stal, aan de slag met de toekomst van je bedrijf. Hoe zorg je voor gezonde, robuuste, levensduurbestendige melkvaarzen? Welke periodes in de jongveeopfok zijn hierin van belang en met welke praktische tips kan ik de opfok verbeteren? In de tweede workshop gaan we dieper in op de gezondheid bij de melkkoeien.

Aanmelden? Geef je dan op via de mail.

Delen