Activiteiten2018-10-16T15:56:37+00:00

WAT STAAT ER
OP DE AGENDA?

Tijdens de 80/20 challenge daagt Voedselfamilies je uit om je bord met zo veel mogelijk producten van Zuid-Hollandse bodem te vullen. Voedselfamilies is een open netwerk voor voedselinnovatie in Zuid-Holland. Een netwerk van boeren, wetenschappers, innovators en beleidsmakers. Samen zoeken ze naar innovatieve oplossingen voor een duurzame voedselketen. Een korte(re) voedselketen, want dat levert een eerlijkere prijs voor boeren op. Waardoor zij duurzamer kunnen produceren, met respect voor mens, dier en natuur. Ze staan voor gezond, duurzaam en betaalbaar eten voor iedereen. Voor eten waar je blij van wordt!

Meedoen met de challenge? Kijk hier voor meer informatie.

De melkveehouderij zit in een uitdagende periode met steeds meer regels en een kritische consument. Er lijkt een grote afstand te zitten tussen stedelingen en boeren terwijl deze twee, juist in Midden-Delfland, dichtbij elkaar zitten. Tussen de steden Delft, Den Haag en Rotterdam vinden we veel melkveehouderijen. De stedeling ziet de melkveehouderij soms als een grote, afstandelijke en mechanische partij of hebben juist het beeld van een ouderwetse boer.

In MIND werkgroep ‘Dichtbij de Boer’ zitten trotse boeren die graag laten zien wat er precies gebeurt op hun erf, met hoeveel liefde ze boeren en waar ons voedsel vandaan komt. Omdat stedelingen niet altijd tijd hebben om langs de boerderij te gaan, doen ze dit door middel van foto‘s. Rotterdamse fotografe Marlissa Hilkmann ging op bezoek bij de boerderij van Maatschap Oosthoek en legde het hedendaagse melkproces vast.

De foto’s zijn te bewonderen in het Gemeentehuis van Midden-Delfland te Schipluiden.

Kom je naar de opening?
Datum – 6 november 2018
Locatie – Gemeentehuis Midden-Delfland
Tijd – 19:00 uur

Lukt het niet om er dan bij te zijn?
Van maandag t/m vrijdag tussen 8:30 en 17:00 uur kun je de expositie gratis komen bewonderen.

VERSLAGEN