Themasessie 9 april 2018 Midden-Delfland en de gezonde stad2018-03-15T15:44:44+00:00

Themasessie ‘Midden-Delfland en de gezonde stad’

Datum: 9 april 2018
Tijd: Inloop vanaf 19:00 uur. Programma start 19:30 – 22:00 uur
Locatie: De Polderij, Vlaardingsedijk 7, Maassluis

In de themasessies van Midden IN Delfland komen onderwerpen aan bod die de experimenten overstijgen, om het netwerk te inspireren te blijven innoveren. We werken aan duurzaamheid van landschap en landbouw, een sterke stad-land relatie en toekomstbestendigheid van het gebied.

In de themasessie op 9 april a.s. willen we samen nadenken over hoe Midden-Delfland nog meer kan bijdragen aan gezondheid van de omliggende steden.

Obesitas, depressie en burn-out zijn nieuwe volksziekten. Tegelijkertijd worden we ouder. Er is steeds meer bekend over de invloed van een gezonde levensstijl, gezond eten en bewegen, op lichamelijke en psychische gezondheid. Dit geldt voor jong en oud, ziek of gezond, maar niet voor iedereen op dezelfde manier. De gezondheid van de stad kan wel eens een van de voornaamste argumenten zijn voor het behoud van Midden-Delfland als open en groen gebied tussen de steden. Groen is namelijk enorm belangrijk voor zowel de lichamelijke als geestelijke gezondheid van mensen. Bovendien wordt in Midden-Delfland hoogwaardig, eiwitrijk voedsel geproduceerd. Met name in de zorg wordt het belang van eiwitrijk voedsel in de behandeling steeds meer erkend.

We laten ons inspireren door de volgende sprekers:

  • Agnes van den Berg gaat in op het belang van groen voor de lichamelijke en psychische gezondheid. Zij is omgevingspsycholoog en hoogleraar natuurbeleving in Groningen, gespecialiseerd in onderzoek naar natuur en gezondheid.
  • Canan Ziylan laat ons de rol van eiwitrijk voedsel zien bij herstel na ziekte en in de ouderenzorg. Zij is voedingswetenschapper, promoveerde in Wageningen en werkt als onderzoeker en docent bij de Hogeschool van Rotterdam.

Daarna gaan we samen aan de slag om concrete ideeën uit te werken voor een nog grotere betekenis van Midden-Delfland voor de gezondheid van de stad. We hopen op een veelzijdig gezelschap vanuit landbouw, zorg, burgers en overheid.

Je kunt je aanmelden door een mailtje naar info@middenindelfland.net.

Agnes van den Berg

Canan Ziylan