Erik van Wijk

Van Wijk Bedrijfsadvies

Over Erik van Wijk

Ik werk als gebiedsadviseur in Midden-Delfland. Mijn werk bestaat vooral uit het adviseren van veehouders. Ik vul de grote stapel formulieren in die veehouders ieder jaar ontvangen van RVO, onderdeel van het Ministerie van Landbouw. Er komt veel af op de ondernemers. ‘Een goede boer zijn’ is tegenwoordig niet meer genoeg. De maatschappij kijkt mee en heeft een mening.

Midden-Delfland is een uniek gebied in de Randstad. Aan mij de taak te zorgen voor (economische) duurzaamheid. Zodanig dat de bedrijven ook nog over te nemen zijn door de volgende generatie.

Ik ben een boerenzoon, opgegroeid op een melkveebedrijf in Wijk bij Duurstede (Utrecht).  Na de Hogere Landbouwschool heb ik gewerkt voor de landbouwvoorlichting en twee accountantskantoren. Ik werk nu 3 jaar voor mezelf. Ik breng ‘GBV’ mee: Gezond Boeren Verstand. Ik merk dat daar behoefte aan is in de huidige maatschappij. In Midden-Delfland gebeurt van alles. Ik vind het boeiend om mee te maken en mijn steentje bij te dragen aan het experiment Drukdrainage Midden-Delfland – The next step.