Flip van der Eijk

Verhalenverteller

Over Flip van der Eijk

Geboren en opgegroeid in Schipluiden, Midden-Delfland. Zoon van een vee-rijder en een tuindersdochter. Ik woon nu samen met Ada in De Lier, het dorp van mijn moeder, op de grens tussen polders, steden en kassen.

Ik werk al mijn hele loopbaan in de land- en tuinbouw. Met name aan vernieuwing in de keten tussen boer, tuinder en consument. In mijn vrije tijd is er – naast genieten van de polders – veel kunst en muziek. Die kunst brengt ook veel inspiratie naar mijn werk. Kunst laat anders kijken en daagt uit tot nadenken en vernieuwen.

Al meer dan 20 jaar ben ik trekker en betrokken bij initiatieven in Midden-Delfland. Initiatieven die landschap, kunst, erfgoed en voedsel met elkaar verbinden. Recent met ‘Van Doek naar Werkelijkheid en Verbeelding!’. Met deze activiteiten wil ik betekenis geven aan de rol van Midden-Delfland als voedsel- en belevingslandschap voor de stad. Ook met mijn actieve rol in Farm I See en BoereGoed en in samenwerking met anderen werken we zo actief aan het waarmaken van die ambitie. Ik vertrouw erop dat we met elkaar het bestaansrecht voor Midden-Delfland als landschap in de stad waarmaken voor een inspirerende en duurzame toekomst.