Heerlijk van Dichtbij

Streekproducten rechtstreeks van de boer, zonder omwegen of verspilling, naar jouw bord. Dat regelt Coöperatie Heerlijk van Dichtbij U.A. Streekproducten uit Midden-Delfland en Westland direct naar afnemers in de omringende steden. Duurzaam en (h)eerlijk!

Een groep van 10 boeren en telers werkt samen in deze nieuwe coöperatie. Zij brengen gezamenlijk hun streekproducten aan de man in het omringend stedelijk gebied. Zij hebben dromen en idealen en vertellen hun verhaal. De twee miljoen consumenten rondom Midden-Delfland leren op deze manier de boeren kennen en weten zo hun streekproducten te vinden en te waarderen.

  • Start: 2020
  • Status: Lopend
  • Toelichting:  Nieuw korte keten initiatief. Coöperatie van boeren en telers voor de gezamelijke afzet van hun streekproducten in de omringende steden.

 

Duurzaam, lokaal en kleinschalig

De makers boeren, telen en produceren – ieder volgens hun eigen filosofie – duurzaam, lokaal en kleinschalig. Zij investeren in extra zorg en aandacht voor hun land, hun dieren, de weidevogels en de natuur. Het zijn kringloopboeren, biologische boeren en boeren met dubbel- of zelfs driedubbeldoelvee. Samen zetten zij zich in voor behoud van het agrarisch veenweidelandschap in het Bijzonder Provinciaal Landschap Midden-Delfland.

Local-to-Local

Heerlijk van Dichtbij levert haar complete assortiment aan zakelijke afnemers in en om Midden-Delfland. De streekproducten worden in Midden-Delfland of Westland gemaakt en geleverd. Local-to-local is het uitgangspunt: van kas of koe tot de eettafel, de streekproducten hebben minimale transportkilometers. Doordat Heerlijk van Dichtbij ook gezamenlijk transport en de logistiek regelt, zijn de vervoersbewegingen in en om het gebied beperkt.

Zakelijke afnemers kunnen hun inkopen doen via de webshop van Heerlijk van Dichtbij. Particuliere shoppers kunnen terecht in de winkels van wederverkopers en partners. Die verkooppunten zijn te vinden op de website.

Verkopen via Heerlijk van Dichtbij

Heerlijk van Dichtbij stelt zich ten doel een zo divers mogelijk assortiment streekproducten uit Midden-Delfland en Westland via korte ketens en tegen een eerlijke prijs voor de makers beschikbaar te maken voor consumenten in de omringende steden. Spreekt de filosofie je aan? Ben je voedselmaker in Midden-Delfland of Westland en maak je een streekgebonden product? Door lid te worden van Heerlijk van Dichtbij profiteer je van de gezamenlijke slagkracht voor het lokaal en duurzaam vermarkten van jouw streekproduct.

De samenwerking tussen de boeren en telers van Heerlijk van Dichtbij is mede mogelijk gemaakt met steun van Rabobank, Gemeente Midden-Delfland, Groenfonds Midden-Delfland en Stichting Boeregoed.

heerlijkvandichtbij.nl

 

Deel dit initiatief

Team

Arnold van Adrichem

Delflandshof

Corné van Leeuwen

Delflandse Vleesmeesters en Delflandse Kaasmeesters

Gertjan Hooijmans

Delflandshof

Jeroen van der Kooij

Hoeve Rusthoff

Peter de Vette

Delflandshof en Hoeve Bouwlust

Meer initiatieven

Lees meer

Energieneutrale boerderij

Experimenten
Lees meer

Heerlijk van Dichtbij

Experimenten | Kringloopboeren
Lees meer

Mobiele zuivelinstallatie

Experimenten
Lees meer

Herenboeren Rotterdam

Experimenten