Herenboeren Rotterdam

09 mei 2018

Met zeven enthousiaste Rotterdammers uit voormalig Rotterdam Noord wil Lucas van Zuijlen een Herenboerderij oprichten, het liefst ten noorden van de stad. Rotterdam is een metropoolregio die volgens Lucas in meerdere Herenboerderijen zou kunnen voorzien.

Een Herenboerderij voedt ca. 500 mensen uit 200 gezinnen. Zij vormen samen een coöperatie met een boer in dienst. Het hele jaar door komen er groenten, fruit, vlees en eieren van de boerderij, onder leiding van de boer. Helpen mag, maar dat moet hoeft niet.

Het afgelopen jaar hebben 50 families hun handtekening gezet. Daarnaast zijn er heel veel geïnteresseerden die in eerste instantie afwachten WAAR de boerderij zich zal vestigen.
Meer over dit te gekke initiatief lees je hier.

Herenboeren Nederland is een beweging van professionals die aantoont dat de productie van ons dagelijks voedsel anders, beter en bovenal duurzamer kan. Dan doen ze door het bieden van ondersteuning en het vergaren en ontsluiten van kennis voor de verdere ontwikkeling van Herenboerderijen in Nederland.

Ze zien grote kansen voor deze coöperatieve boerderijen die burgers gedeeld eigenaar maken van hun eigen boerderij; consumenten dus die samen vraaggestuurd produceren en consumeren. Ze helpen hen bij de ontwikkeling van deze kleinschalige gemengde bedrijven die duurzaam, gezond en bovenal smakelijk eten produceren.

Deel dit bericht

Meer initiatieven

Lees meer

Nieuwe verdiepingsgroep - Bodem als Basis

27 juni 2023
Lees meer

Volle bak bij startavond kringloopboerenseizoen

12 oktober 2022
Lees meer

Leidraad bodemdaling

15 december 2020
Lees meer

Duurzaam Boer Blijven magazine - Het landschap waaraan ik verknocht raakte

21 oktober 2021