Aan het woord: Guus van Laarhoven van FrieslandCampina

12 juni 2020

FrieslandCampina werkt sinds 2019 samen met de gemeente Midden-Delfland. Met elkaar helpen we melkveehouders verder te verduurzamen. Melkveehouders kunnen te maken krijgen met verschillende criteria waaraan hun duurzaamheidsinspanningen moeten voldoen. Of waarop hun harde werk wordt beloond. Daarom richt de samenwerking tussen FrieslandCampina en de gemeente zich voornamelijk hierop. Dit geeft meer duidelijkheid aan melkveehouders en het maakt de (financiële) voordelen groter. Het houden van duurzamer melkvee wordt zo steeds beter realiseerbaar.

Guus van Laarhoven

Samen met de gemeente hebben wij onderzocht hoe onze studieprogramma’s elkaar kunnen aanvullen. Begin dit jaar hebben we het programma Duurzaam Boer Blijven van de gemeente Midden-Delfland uitgebreid met masterclasses over broeikasgasuitstoot, uit het FrieslandCampina programma Winnen met Klimaat en Natuur. Ook kijken we naar de mogelijkheden voor meer kennis en samenwerking op het gebied van natuurbeheer in Midden-Delfland.

De melkveehouders in Midden-Delfland zijn uniek. Niet in de laatste plaats, omdat ze door hun jarenlange samenwerking in studiegroepen uitzonderlijk goed presteren op het vlak van duurzaamheid. Als FrieslandCampina worden we door hen geïnspireerd.

Als internationale onderneming, in eigendom van een coöperatie van bijna 17.500 leden-melkveehouders, voelen wij de verantwoordelijkheid om goed voor de wereld te zorgen. En deze beter achter te laten voor de generaties na ons. Duurzaam ondernemen is de kern van het werk van onze leden-melkveehouders. Met gezond boerenverstand kijkt ieder lid-melkveehouder wat er op het gebied van duurzaamheid past bij hem en zijn bedrijfsvoering. Daarmee kunnen we als zuivelonderneming de melk van onze boeren beter omzetten in waarde. En leggen we de basis voor een sterke coöperatie in de toekomst.

Guus van Laarhoven is programmaleider biodiversiteit en milieu bij FrieslandCampina en zet zich onder andere in voor het verduurzamen van de melkveehouderij.

Knipsel4

Deel dit bericht

Meer initiatieven

Lees meer

Feestelijke uitreiking kringloopcertificaten seizoen 2023-2024

12 april 2024
Lees meer

Kringloopboeren in Midden-Delfland boeren steeds duurzamer

04 mei 2022
Lees meer

Duurzaam Boer Blijven magazine - Kringloopboeren aan het woord, Maarten Moerman

16 februari 2022
Lees meer

Website Bodemdaling Delfland in de lucht!

27 mei 2021