Dineren bij de boer

24 april 2019

Steeds minder mensen weten waar hun eten vandaan komt, hoe het groeit en op welke manier het geproduceerd wordt. Dat is merkwaardig. Boeren en tuinders zorgen ervoor dat we dagelijks goed en gezond voedsel op ons bord hebben. Om de kloof tussen stad en platteland te verkleinen, nodigt Boer Bistro* jongeren uit om bij een boer op het erf een diner te organiseren. Unieke diners, in samenwerking met bekende chef-koks, op diverse locaties verspreid door heel Nederland. 

De jonge plattelandspionier en MIND-deelneemster Pauline Schouwenburg werkt samen met boeren Mirjam Warnars en Dirk Gravesteijn om zulke bijzondere diners in Midden-Delfland te verwezenlijken. Ook Jacqueline van Vliet stelt haar erf in Schipluiden open voor jongeren om een diner te organiseren en bij Floating Farm boer Albert Boersen kun je binnenkort ook aanschuiven voor een unieke diner beleving. Naast hen zijn er nog veel meer boeren aangesloten bij het initiatief, om samen met jongeren tussen 16-30 jaar zo’n geweldige beleving op hun erf te organiseren. Een overzicht van alle locaties in Nederland vind je hier.

*Boer Bistro is een samenwerking tussen Plattelandsjongeren, het Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt (NAJK), en het Slow Food Youth Network (SFYN).

Deel dit bericht

Meer initiatieven

Lees meer

Afronding kringloopboeren-seizoen 2019-2020

20 mei 2020
Lees meer

YES, de subsidie is goedgekeurd!

17 mei 2018
Lees meer

Aftrap Jonge Boeren Seizoen 2019-2020

20 november 2019
Lees meer

Stad en land verbinden voor vernieuwing

23 juni 2017