Dineren bij de boer

24 april 2019 •

Steeds minder mensen weten waar hun eten vandaan komt, hoe het groeit en op welke manier het geproduceerd wordt. Dat is merkwaardig. Boeren en tuinders zorgen ervoor dat we dagelijks goed en gezond voedsel op ons bord hebben. Om de kloof tussen stad en platteland te verkleinen, nodigt Boer Bistro* jongeren uit om bij een boer op het erf een diner te organiseren. Unieke diners, in samenwerking met bekende chef-koks, op diverse locaties verspreid door heel Nederland. 

De jonge plattelandspionier en MIND-deelneemster Pauline Schouwenburg werkt samen met boeren Mirjam Warnars en Dirk Gravesteijn om zulke bijzondere diners in Midden-Delfland te verwezenlijken. Ook Jacqueline van Vliet stelt haar erf in Schipluiden open voor jongeren om een diner te organiseren en bij Floating Farm boer Albert Boersen kun je binnenkort ook aanschuiven voor een unieke diner beleving. Naast hen zijn er nog veel meer boeren aangesloten bij het initiatief, om samen met jongeren tussen 16-30 jaar zo’n geweldige beleving op hun erf te organiseren. Een overzicht van alle locaties in Nederland vind je hier.

*Boer Bistro is een samenwerking tussen Plattelandsjongeren, het Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt (NAJK), en het Slow Food Youth Network (SFYN).

Deel dit bericht

Meer initiatieven

Lees meer

Een dagje gluren bij de buren

05 oktober 2018
Lees meer

Nieuwe generatie jongvee

05 maart 2018
Lees meer

10 jaar kringloopboeren in Midden-Delfland

20 april 2018
Lees meer

Themasessie ‘Midden-Delfland en de gezonde stad’

09 april 2018