Midden-Delflands product naar de stad

25 april 2019 •

Het Groenfonds Midden-Delfland* is op zoek naar ideeën die de verkoop van de producten van het polderlandschap van Midden-Delfland in het omliggende stedelijk gebied kunnen stimuleren, bijvoorbeeld in de Rijnmondregio, Delft, Den Haag en Westland. Iedereen met een goed idee komt in aanmerking voor een eenmalige stimuleringssubsidie om het idee uit te voeren. 

Midden-Delflandse boeren maken ambachtelijke producten die hun oorsprong hebben in het open agrarisch landschap. Hun zuivel- en vleesproducten zijn van hoge kwaliteit. Daarnaast zorgen de boeren er ook voor dat het open en groene landschap rondom de steden in stand wordt gehouden. Én dat weidevogels een veilig onderkomen vinden voor hun kuikens op hun weilanden. Deze intensieve en belangrijke taken worden meestal niet doorberekend in de prijs van de producten.

Om dit waardevolle landschap en zijn biodiversiteit in de toekomst in stand te houden, zouden de boeren deze extra taken structureel uitbetaald moeten krijgen. Dat kan bijvoorbeeld door Midden-Delflandse zuivel en vlees met een kleine plus voor de natuur in de polder te verkopen via supermarkten, speciaalzaken, horeca en streekmarkten in de steden. Maar… hoe krijgen we dat voor elkaar?

Stuur jouw idee in

Heb je een goed idee om de verkoop van agrarische producten uit Midden-Delfland in omliggende steden te stimuleren? Dan kom je in aanmerking voor deze eenmalige stimuleringssubsidie. Pak je kans en stuur jouw idee(ën) in via www.groenfondsmiddendelfland.nl. Hier vind je tevens meer informatie over het project.

Deel dit bericht

Meer initiatieven

Lees meer

Diversiteit, van last naar lust!

21 november 2018
Lees meer

Boer en stad van waarde voor elkaar

04 april 2018
Lees meer

Kringloopboeren in Midden-Delfland boeren steeds duurzamer

04 mei 2022
Lees meer

Aan het woord: Guus van Laarhoven van FrieslandCampina

12 juni 2020