Dichtbij De Boer2018-11-29T13:20:08+00:00

Project Description

Dichtbij De Boer

Wij willen als boeren in Delfland iedereen laten zien wat we doen op ons bedrijf. Het is onze trots en die willen we delen. Daarnaast willen we samen laten zien op welke wijze ieder van ons bijdraagt aan Midden-Delfland als gebied en aan een goede en duurzame productie van mooie zuivel en streekproducten.

Team
Johan Oosthoek
Jacqueline van Staalduinen
Dirk Gravesteyn
Mirjam Warnars
Albert Boersen (Floating Farm)
Pauline Schouwenburg (www.deplattestad.nl)
Onno van Eijk (Imagro)

Contact
https://dichtbijdeboer.nl/

Meer informatie

We willen laten zien dat er meer vormen van melkveehouderij zijn en dat die elk hun eigen waarde hebben. We willen ons bedrijf laten zien op een manier die past bij ons bedrijf, die aansluit bij de manier waarop we ons bedrijf runnen, maar die tegelijkertijd een maximale openheid biedt naar geïnteresseerden.

Het team

De kracht van openheid begint bij onszelf. Ons dreamteam begon bij 3 melkveehoud(st)ers in Midden Delfland/Pijnacker: Johan Oosthoek, Jacqueline van Staalduinen, Dirk Gravesteyn. Daarbij zijn aangesloten: Albert Boersen; bedrijfsleider van de Floating Farm in Rotterdam, Mirjam Warnars (Hoeve Avondrust)  Pauline Schouwenburg, ondernemer/eigenaar van de Plattestad (www.deplattestad.nl), Onno van Eijk (Imagro) advisieur strategie en communicatie en lid van projectteam MIND.

Ambitie

Dit idee start bij vijf verschillende boeren uit Midden Delfland. Als het een succes wordt verwachten we dat steeds meer collega’s in het gebied mee doen en mee leren, hoe ieder van ons op een bij hem/haar passende wijze zich open stelt voor geïnteresseerden uit onze (directe en verre) omgeving. Een openheid die Boeren in Delfland verbindt met de stad, hun imago vebetert en kansen biedt voor nieuwe verdienmodellen. We doen dit samen, met diversiteit als kracht. We doen dit omdat we ervan overtuigd zijn dat ieder van ons op eigen wijze een bijdrage levert aan Boeren in Midden Delfland.

Een goed idee voor Midden Delfland

Ons initiatief :

  • maakt Midden Delfland als geheel opener voor geïnteresseerden.
  • Maakt zichtbaar wat de boeren bijdragen aan waarde voor het gebied en de maatschappij.
  • Maakt een brede diversiteit zichtbaar (voor elk wat wils).
  • Draagt bij aan kennis en beleving van ons voedsel, landschap en onze natuur.

Meer experimenten