Natuurinclusieve boerderij2018-07-02T14:48:27+00:00

Project Description

Natuurinclusieve boerderij

Initiatiefnemer
Sietse Rodenburg

Samen met:
Henk en Els Rodenburg
Dirk en Tilly Post
John Kleijweg
Gé Kleijweg
Nico van Paassen
Frank Verhoeven
Arie van den Berg
Jan Duijndam
Ester de Groot

Contact

Meer informatie

Ambitie

Over vijf jaar kan Sietse biologische producten leveren van zijn natuurinclusieve boerderij en staat er een innovatieve koeienstal. De biodiversiteit floreert en de ketens zijn kort.

Toegevoegde waarde voor Midden-Delfland

Boerenland in de nabije omgeving van Delft met veel biodiversiteit die daar thuishoort:  kruidenrijk grasland, rijk aan  weidevogels en insecten. Voor rust- en natuurliefhebbers uit de omringende steden ontstaat zo dicht bij  huis een interessant gebied om te wandelen en te fietsen. Leverancier van lokaal, duurzaam geproduceerde melk, vlees en akkerbouwproducten.

Innovatie

Natuurinclusieve landbouw is een concept dat nog in de kinderschoenen staat. Het is vernieuwend dat een jonge boer zijn boerderij op deze leest gaat schoeien, in samenwerking met zijn directe omgeving. Ook de productie van lokale Bokashi is een innovatief product.

Aangesloten bij het netwerk, omdat…

Het inspiratie geeft aan het gebied. Het inspireert dat andere boeren in zijn omgeving ook bezig zijn met het ontwikkelen van innovatieve ideeën. het biedt toegang tot kennis en hulpmiddelen, korte lijntjes in het gebied.

Meer experimenten