Over Jacqueline van Staalduinen

In onze boerderij ‘Villa Trajecta’ in Maasland woon ik met mijn vier kinderen. In ons melkveebedrijf hebben we 50 melkkoeien en het daarbij horende jongvee. De melk wordt verwerkt tot melkpoeder en over de hele wereld verspreid. Je vindt de poeder terug in de producten van Nestle (bijvoorbeeld Kitkat) en TwoCows. Wij willen 24 uur per dag en zeven dagen per week het allerbeste doen voor onze koeien. Elke keuze die wij maken, heeft betrekking op onze dieren. De passie en de liefde die in ons bedrijf zit, willen we laten zien aan de buitenwereld! Daarom doe ik mee met het initiatief Dichtbij de Boer.

Ik zoek graag de connectie op met de stad en organiseer daarom regelmatig activiteiten zoals een diner in de stal, koe knuffelen en kinderactiviteiten op de boerderij. Sinds afgelopen januari ben ik begonnen met het schrijven van blogs, om mensen een kijkje te geven in het dagelijks leven van een boerin. Onze activiteiten worden vaak druk bezocht en mensen krijgen een realistischer beeld van de boerderij. Iedere koe heeft zijn eigen karakter, de een is knuffelig, de ander afstandelijk of boeit het allemaal niet zo.
Ik vind het frustrerend dat er steeds meer beslissingen voor ons worden genomen, in plaats van met ons. Ook de negatieve publiciteit in de media is voor mij een drijfveer om vooral ons verhaal te laten zien en vertellen. Mijn droom voor de toekomst is een eerlijke prijs voor de melk die wij produceren en een open mind van boeren, burgers en buitenlui die met elkaar in gesprek gaan en blijven. Dan kan ik blijven zeggen dat boer of boerin zijn het allermooiste vak is dat er bestaat!