Dichtbij de boer

Wij willen als boeren in Midden-Delfland iedereen laten zien wat we doen op ons bedrijf. Het is onze trots en die willen we delen. Daarnaast willen we samen laten zien op welke wijze ieder van ons bijdraagt aan Midden-Delfland als gebied en aan een goede en duurzame productie van mooie zuivel en streekproducten.

  • Start: 2018
  • Status: Afgerond in 2020
  • Toelichting: Dichtbij de boer is gestopt, PUUUR Midden-Delfland is voor de deelnemers een waardige opvolger van dit initiatief.

We willen laten zien dat er meer vormen van melkveehouderij zijn en dat die elk hun eigen waarde hebben. We willen ons bedrijf laten zien op een manier die past bij ons bedrijf, die aansluit bij de manier waarop we ons bedrijf runnen, maar die tegelijkertijd een maximale openheid biedt naar geïnteresseerden. Lees meer op onze website: Dichtbij de boer.

Het team

De kracht van openheid begint bij onszelf. Ons dreamteam begon bij 3 melkveehoud(st)ers in Midden Delfland/Pijnacker: Johan Oosthoek, Jacqueline van Staalduinen, Dirk Gravesteyn. Daarbij zijn aangesloten: Albert Boersen; boer bij Herenboerderij de Vlinderstrik in Rotterdam, Mirjam Warnars (Hoeve Avondrust)  Pauline Schouwenburg, ondernemer/eigenaar van de Plattestad, Onno van Eijk (Imagro) advisieur strategie en communicatie en lid van projectteam MIND.

Ambitie

Dit idee start bij vijf verschillende boeren uit Midden-Delfland. Als het een succes wordt verwachten we dat steeds meer collega’s in het gebied mee doen en mee leren, hoe ieder van ons op een bij hem/haar passende wijze zich open stelt voor geïnteresseerden uit onze (directe en verre) omgeving. Een openheid die boeren in Midden-Delfland verbindt met de stad, hun imago verbetert en kansen biedt voor nieuwe verdienmodellen. We doen dit samen, met diversiteit als kracht. We doen dit omdat we ervan overtuigd zijn dat ieder van ons op eigen wijze een bijdrage levert aan Boeren in Midden Delfland.

Een goed idee voor Midden-Delfland

Ons initiatief :

  • maakt Midden Delfland als geheel opener voor geïnteresseerden.
  • Maakt zichtbaar wat de boeren bijdragen aan waarde voor het gebied en de maatschappij.
  • Maakt een brede diversiteit zichtbaar (voor elk wat wils).
  • Draagt bij aan kennis en beleving van ons voedsel, landschap en onze natuur.

Foto-expositie “Ode aan de boer”

De boeren van het “Dicht bij de boer” team laten graag zien wat er precies gebeurt op hun erf, met hoeveel liefde ze boeren en waar ons voedsel vandaan komt. Dit heeft eind 2018 geresulteerd in de foto-expositie “Ode aan de boer”. De Rotterdamse fotografe Marlissa Hilkmann ging op bezoek bij de boerderij van Maatschap Oosthoek en legde het hedendaagse melkproces vast. (foto’s hieronder en hiernaast)

Foto: Marlissa Hilkmann

Deel dit initiatief

Team

Johan Oosthoek

Jacqueline van Staalduinen

Mirjam Warnars

Albert Boersen

Pauline Schouwenburg

Meer initiatieven

Lees meer

Mobiele zuivelinstallatie

Experimenten
Lees meer

Jonge boeren netwerk

Jonge boeren
Lees meer

Energieneutrale boerderij

Experimenten
Lees meer

Herenboeren Rotterdam

Experimenten