Innovatiesessies blijven druk bezocht

21 november 2017

De derde Innovatiesessie op Buitenplaats Vlaardingen levert weer nieuwe experimenten en contacten op. Een groot deel van de bestaande experimenten was aanwezig, daarnaast kwamen er nieuwe plannen naar voren. Hieronder vind je een aantal van de ideeën en de stand van zaken.

 

  • Boeren treden samen naar buiten: Een online platform waarop Midden-Delflandse boeren zichtbaar worden, met hulp van stad-land verbinder Pauline Schouwenburg. Bedrijfsbezoeken tussen boeren onderling.
  • Mobiele zuivelinstallatie: Het technische ontwerp van de mobiele zuivelinstallatie realiseren met hulp van TU Delft studenten en een online prijsvraag voor een logo ontwerp.
  • Jongvee: Contact opnemen met jongveespecialist aan het werk met de CO2 kringloop, langere levensduur van de veestapel, excursie naar jongveeopfok de Heus, waar ze slimmer jongvee houden.
  • Energie-neutrale boerderij: heel veel kennis gedeeld, gemeente gaat de coöperatie faciliteren met kennis en ervaring.
  • Vockestaert: smaaklessen op de boerderij, fundering gaat opgenomen worden in het Groenfonds. Samenwerking met de mobiele zuivelinstallatie wordt gezocht.
  • De werkboerderij: een stedelijke functie op het platteland realiseren. Opvang van mensen met een autistische beperking op een nieuwe locatie. Echter het bestemmingsplan zit in de weg.

Zitten hier interessante projecten tussen, voel je je ergens toe aangesproken, zie je kansen? Neem dan contact op met Kees Boks, via info@middenINdelfland.net

Deel dit bericht

Meer initiatieven

Lees meer

Vernieuwen in Midden-Delfland; afstemming van binnen en buiten

28 maart 2017
Lees meer

Themasessie ‘Midden-Delfland en de gezonde stad’

09 april 2018
Lees meer

Duurzaam Boer Blijven magazine - Hoe kringlooplandbouw wortel schiet

01 december 2021
Lees meer

Kringloopboer scoort met lage broeikasemissie

04 juni 2018