Herenboeren Rotterdam

We willen een coöperatieve boerderij nabij Rotterdam oprichten en daarmee in de voedselvoorziening van 200 gezinnen voorzien. Herenboeren Rotterdam is een initiatief van een groep inwoners uit de regio Rotterdam. Onze drijfveer is dat we meer grip willen krijgen op wat we eten. Voedsel is een primaire levensbehoefte. Wat we willen is gezond en lekker eten voor een goede prijs. We willen erop kunnen vertrouwen dat ons eten eerlijk is geproduceerd, met respect voor de boer, de dieren en de natuur.

  • Start: 2019
  • Status: Lopend

 

Ambitie

Staat onze herenboerderij als een kleinschalig, coöperatief, gemengd bedrijf. Gevormd door een groep consumenten die een boer in dienst heeft die voedsel voor hen produceert. Zeven enthousiaste Rotterdammers willen een herenboerderij in de omgeving van Rotterdam oprichten. Het platteland dichter bij de stad. Minder schakels tussen consument, boer en product. Dier- en milieuvriendelijk. Gedragen door een groep betrokken mensen.

Toegevoegde waarde voor Midden-Delfland

Met de Herenboerderij brengen we voedselproductie dichterbij en verkorten we de afstand tussen consument en producent. Daarmee creëren we een afzetmarkt en contact met de stad. Deze aanpak is innovatief en anders omdat de eindgebruikers eigenaar van de boerderij zijn. Dit vraagt om een nieuwe aanpak en andere afspraken.

Hoe kun je helpen?

Voor een herenboerderij hebben we drie zaken nodig: deelnemers, grond en geld. We zijn nu druk bezig om deelnemers te werven. We hebben al tientallen aanmeldingen. Maar we hebben minimaal 150 mensen nodig om de boerderij op te starten. Dat moet toch lukken in Rotterdam? Ben jij enthousiast? Deel het concept met je netwerk. We hebben ambassadeurs nodig om het verhaal breder te verspreiden. Daarnaast zijn we op zoek naar een locatie aan de rand van de stad. Daarvoor zijn we in gesprek met verschillende partijen: de provincie, gemeenten, stichtingen en particuliere landeigenaren. Het stuk grond van 20 hectare moet geschikt zijn voor een gemengde teelt. Heb jij ideeën voor een locatie? Mail ons.

Deel dit initiatief

Team

Lucas van Zuijlen

Romana Thijs

Astra Thijs

Jan Broekhuizen

Pieter Bree

Connie Solleveld

Meer initiatieven

Lees meer

Energieneutrale boerderij

Experimenten
Lees meer

Delflandse vleesmeesters

Experimenten | Jonge boeren
Lees meer

Kringloopboeren netwerk

Kringloopboeren
Lees meer

Mobiele zuivelinstallatie

Experimenten