Verdiepingsgroep Natuurlijk Boeren

Natuurlijk Boeren is een verdiepingsgroep binnen het kringloopboeren programma en is vier jaar geleden onder begeleiding van het Louis Bolk Instituut gestart. Toentertijd stond in de bijeenkomsten de omslag naar biologische landbouw centraal. Na een serie bijeenkomsten over dit specifieke thema was het tijd voor wat nieuws. Het gevolg was dat de groep tot de dag van vandaag zelf bijeenkomsten over diverse biologische thema’s organiseert. Het doel van deze verdiepingsgroep is samen leren en inspiratie opdoen om tot een geoptimaliseerde en natuurlijkere bedrijfsvoering te komen.

  • Start: 2017
  • Status: Lopend
  • Toelichting: Themabijeenkomsten over onderwerpen die aansluiten bij dit thema dragen bij aan het vergroten van de kennis.

 
Regelmatig staan interessante themabijeenkomsten en excursies op de planning. Onderwerpen als gras, klaver en kruiden, diergezondheid en homeopathie, het stikstof en ammoniakprobleem, en afzet komen aan bod. Momenteel bestaat de groep uit 10 vaste deelnemers. Sommige bijeenkomsten zullen echter ook interessant zijn voor andere melkveehouders uit het gebied. Het MIND team communiceert hierover.

Interesse om je aan te sluiten bij de groep Natuurlijk Boeren? Stuur dan een mail naar info@middenindelfland.net

Deel dit initiatief

Team

Roel van Buuren

Arie van den Berg

Dirk Gravesteyn

Jeroen van der Kooij

John van Winden

Meer initiatieven

Lees meer

Alles uit je data

Experimenten
Lees meer

Energieneutrale boerderij

Experimenten
Lees meer

Dichtbij de boer

Experimenten
Lees meer

Fruitboomgaard en pluktuin

Experimenten