Eigen zuivellijn gebiedscoöperatie Delflandshof

23 mei 2018 •
DSC_0663-Groep-Delflandshof-e1527601463362-1024x670

Gebiedscoöperatie Delflandshof produceert nu twee jaar haar eigen zuivel onder de naam Échte Delflandse boerenZuivel. ‘Het is een zoektocht, maar ik zie er toekomst in. We geven hiermee antwoord op vraag vanuit de markt’, zegt mede-initiatiefnemer Arnold van Adrichem uit Schipluiden.

De melk wordt geleverd door zes boeren uit het gebied, verenigd in de coöperatie Delflandshof. Het gaat om Gertjan Hooijmans, Jan van der Kooij, Kees van Mil, Simon van der Kooij, Peter de Vette en Arnold van Adrichem. Het was hun antwoord op schaalvergroting. ‘Het draait om duurzaamheid, eerlijk, dichtbij en kringloop’, zegt Van Adrichem. Samen met Hooijmans nam hij vier jaar geleden het initiatief om de gebiedscoöperatie op te richten.

Hoewel de melkveehouders het liefst meteen een fabriek hadden willen neerzetten, zijn ze toch klein begonnen. ‘Wil je het lokaal houden, ga dan niet 50 kilometer verderop je product verkopen. Zeker in het begin is gecontroleerde groei belangrijk. Pas daarna kun je de wereld gaan veroveren.’

Lees het volledige, originele artikel hier: Nieuwe Oogst, Melkvee

Deel dit bericht

Meer initiatieven

Lees meer

Duurzaam Boer Blijven magazine - Het decor: land van groen en water... en de A4

17 november 2021
Lees meer

Arie vertelt - Zuivel van eigen bodem

03 april 2018
Lees meer

Stad en land verbinden voor vernieuwing

23 juni 2017
Lees meer

Themasessie Bodemdaling

06 februari 2019