Mobiele zuivelinstallatie

Wij, drie biologische boeren, ontwikkelen samen een mobiele zuivelinstallatie. Deze installatie biedt biologische boeren in Midden-Delfland de mogelijkheid om te proeven aan het verwerken van melk op kleine schaal tot allerlei zuivelproducten zoals yoghurt, boter, karnemelk en kaas. Smaakt dit naar meer, dán is het mogelijk om op termijn met een vaste installatie te verzuivelen.

  • Start: 2019
  • Status: Afgerond in 2020
  • Toelichting: Dit initiatief heeft niet geleid tot een nieuwe biologische zuivellijn in Midden-Delfland. Wel heeft Jeroen van der Kooij, een van de initiatiefnemers, nu een eigen zuivellijn opgezet genaamd DWARRS.

 

Ambitie

Over vijf jaar wordt de biologische melk van Midden-Delfland compleet lokaal verzuiveld, te beginnen met de mobiele installatie. We bieden kwaliteitsproducten voor restaurants en werken met een stadse kaasmaker of kaasmaakster.

Toegevoegde waarde voor Midden-Delfland

In de eerste plaats zorgen we voor een toegankelijke opstartfase voor meer bedrijven. Bij succes blijven we ruimte geven aan transparantie, educatie en niche producten. Zo brengen we de gehele Delflandse melk tot meerwaarde.

Hoe kun je helpen?

We zijn op zoek naar een kaasmaker/kaasmaakster uit de stad. We willen namelijk al tijdens de verdere uitwerking van ons concept aan de slag met het maken van producten. Sommige producten kunnen wij prima zelf verzuivelen, maar voor kaas zijn we echt op zoek naar een stads pareltje dat vol toewijding met onze melk aan de slag wil gaan.

Ook zoeken we mensen die ons kunnen helpen bij de technische uitwerking, o.a. de hygiëne regels. Daarnaast hebben we ook aan de marketing kant advies nodig; het product in de schappen krijgen. De uitstraling van het logo, de website en de huisstijl willen we met een prijsvraag aan iemand toe vertrouwen.

Deel dit initiatief

Team

Arie van den Berg

Initiatiefnemer

Roel van Buuren

Jeroen van der Kooij

Meer initiatieven

Lees meer

Alles uit je data

Experimenten
Lees meer

Boerderij van de toekomst

Experimenten
Lees meer

Verdiepingsgroep Natuurlijk Boeren

Experimenten | Kringloopboeren
Lees meer

Verdiepingsgroep Bodem als Basis

Experimenten | Kringloopboeren